JUM MATH Actualidad

JUMPMath_ceip_dulce_chacón
15 Apr 2021

CEIP Dulce Chacón: “Vem triar aquest programa de matemàtiques per la seva atenció a l’autoestima i autoconfiança de l’alumnat”

El CEIP Dulce Chacón és una ecoescola del barri de Fuenlabrada a Madrid, guardonada el 2019 amb la bandera verda que atorga Nacions Unides, per la seva tasca de reciclatge i respecte al medi ambient. Entrevistem a Diana García, docent de 3r de Primària i coordinadora TIC, per a conèixer quina és la seva experiència ensenyant matemàtiques amb JUMP Math.

“Fa cinc anys ens semblava que hi havia alumnes que presentaven dificultats en relació amb diferents continguts i conceptes matemàtics”, explica Diana. Això va portar al centre educatiu a buscar una alternativa en l’ensenyament de matemàtiques. JUMP Math va ser el programa pel qual es van decidir “per la seva manera d’abordar els continguts i l’atenció que presta a l’augment de l’autoestima i autoconfiança de l’alumnat”, afirma la docent.

Des de llavors, ha augmentat la implicació i participació dels alumnes, i això ha comportat una millor adquisició dels conceptes i continguts, així com un ambient més relaxat i lúdic a l’aula. El canvi més important és el nou enfocament pedagògic de les matemàtiques, expressa Diana: “ara les abordem introduint elements manipulatius, tècniques de treball cooperatiu i el càlcul mental com a eina fonamental”.

“Després de bastants anys en la docència, m’he descobert a mi mateixa deduint el procés de continguts que havia après de manera mecànica sense parar-me a pensar per què era així. Encara em sorprenc quan els alumnes, una vegada han experimentat amb les seqüències de contingut, ja ho adquireixen i llavors exclamen això està xuclat!. Mai abans m’havia ocorregut una cosa així en la classe de matemàtiques”, ens compta Diana.
JUMPMath_ceip_dulce_chacón

Per a la Diana, una de les claus de l’èxit de JUMP Math en el CEIP Dulce Chacón, és que tots els docents han cregut en la filosofia del model d’ensenyament, han seguit les seves pautes i transmès emoció i entusiasme als alumnes, així com potenciat la seva participació i autoestima.

A més,“la formació i l’acompanyament que facilita JUMP Math suposen un espai de reflexió i avaluació del nostre treball, i ens aporten pautes i idees per a continuar desenvolupant la nostra labor a l’aula”. Diana ressalta la importància de les famílies com a part fonamental de la comunitat educativa dels centres. “En aquest sentit, els vídeos creats enguany per a situacions de confinament i educació a distància estan sent molt útils. També els utilitzem com a eines de repàs, a l’aula”, comenta la docent.

Moltes gràcies Diana, per compartir la teva experiència.

CEIP Dulce Chacón Conèixer més sobre JUMP Math